Vroeger dacht ik dat mensen met succes gewoon geluk hadden, jij niet?

Ondertussen weet ik dat het niets met geluk te maken heeft. Succesvolle mensen gaan niet op hun kont zitten en wachten tot het succes naar hen toekomt.

Ze trekken naar buiten en gaan op zoek naar opportuniteiten. 


Succesvolle mensen zijn mensen met een visie, ze durven risico’s nemen en gooien zichzelf in onbekende situaties. Niet elk risico dat je neemt zal de moeite waard zijn, je zal soms falen. Maar als jij ze durft nemen, zal je meer kans hebben om succesvol te worden.

Een miljonair mindset is de sleutel tot succes. En weet je wat? Jij kan deze mindset ook creëren. Je moet denken en handelen zoals een miljonair.

Dat wil zeggen dat je alle limiting beliefs overboord moet gooien. Verander je slechte gewoontes in succesvolle. Doorheen de volgende punten leer jij hoe je een miljonair mindset kan creëren. 


  • Identificeer wat jou motiveert.

Kan jij zeggen wat je wil bereiken in jouw leven? Zo niet, dan ben je niet alleen. De meeste mensen vinden het gemakkelijk om op te sommen wat ze vooral NIET willen. Maar als het aankomt op wat ze WEL willen, dan kunnen ze niet meteen een antwoord geven.

Dat is een probleem als je succesvol wil worden. Je kan niet verwachten dat je ultieme dromen realiteit worden als je zelfs niet weet wat ze zijn.

Ga op zoek naar jouw "waarom". Dit is wat jouw echt motiveert, jouw diepste en puurste verlangen. Het kan een tijdje duren voordat je deze “waarom” gevonden hebt.

Maar er is een techniek voor:


Neem er een vriend of vriendin bij en laat hem/haar jou 7 waarom vragen stellen.

Bv. “Waarom wil jij 100.000 euro verdienen?”

-> Omdat ik dan meer vrijheid heb.

“Waarom wil jij vrijheid ervaren?”

-> Omdat ik dan meer tijd met mijn familie kan doorbrengen.


Elke waarom vraag dwingt je om harder na te denken over jouw motivatie. Wat jouw "waarom" ook is, weten wat jou motiveert is belangrijk om een einddoel te creëren.


  • Elimineer negatieve gedachten.

We hebben allemaal een kleine stem in ons dat teert op onze onzekerheid, onze limiting beliefs. Deze stem houdt je tegen om te groeien in je leven.

Als je succesvol wil worden moet je deze stem leren uitzetten. Dit wil zeggen dat je bewust moet zijn van deze gedachten. Ken je sterktes en zwaktes. Besteed uit waar je zelf niet zo goed in bent. Leg de focus op jouw zone of genius, dat waar jij goed in bent. Als je dit doet zal je meer voldoening en zelfvertrouwen hebben en productiever zijn.

Het is belangrijker om uit te blinken in een paar talenten dan gemiddeld te zijn in heel veel.


Neem geen advies aan van mensen die jou visie niet hebben. Ken je dit:

“Kan je niet beter op veilig spelen?”

“Heb je wel de juiste ervaring of opleiding?”

“Ben je zeker dat je hiermee geld gaat verdienen?”


Er zijn heel veel mensen die liever op veilig spelen en jou willen weerhouden van risico’s te nemen. Ze bedoelen dit helemaal niet slecht, ze weten gewoon niet beter. Laat deze meningen geen invloed hebben op jouw ambities. Accepteer alleen advies van mensen die dezelfde mindset hebben als jou EN vertrouw steeds op je eigen instinct.

Bedenk je eens hoeveel je kan bereiken wanneer je deze negatieve stemmen zou uitschakelen!


  • Laat je inner hero shinen.

Je inner hero is wanneer jij op je best bent. Vol zelfvertrouwen, motivatie en passie. Ik geef je 3 manieren mee om jouw inner hero te laten shinen:

1)     Gedraag jezelf als een winnaar.

Hoe jij je gedraagt is wat jij manifesteert, dit noemt men de “Law of attraction”. Als jij dagelijks lachend door het leven gaat, ga je vanzelf gelukkiger worden. Ook al voel jij je op dit moment niet succesvol, gedraag jezelf er toch naar.


2)     Spreek positief over jezelf.

Gebruik altijd positieve woorden als je over jezelf praat. Zeg niet “Ik voel me gestresseerd” maar “Ik push mezelf en hierdoor leer ik veel bij”.


3)     Optimaliseer je sociale kring.

Je weet het misschien niet maar je neemt automatisch gewoontes over van mensen in je sociale kring. Daarom is het belangrijk om jezelf te omringen met succesvolle, positieve, vooruitdenkende mensen. 


  • Werk efficiënt.

Succesvolle mensen hebben niet meer uren op een dag. Ze werken gewoon efficiënter. Gebruik je tijd efficiënt, zie tijd als een investering dat je een bepaald rendement kan opleveren. Je wil altijd zoveel mogelijk rendement.


Gebruik hiervoor de 80/20 regel. Identificeer de activiteiten die jou het meeste opbrengen. 20% van je werk zorgt voor 80% van je inkomsten. Aan deze 20% moet je de meeste tijd spenderen, dit zal ervoor zorgen dat je succes en je inkomen het snelst groeit.


Maak een not-to-do list. Achter elke regel schrijf je “elimineren”, “vervangen”, “automatiseren” of “delegeren”.


  • Boost je zelfvertrouwen.

Wat hebben alle succesvolle mensen gemeen? Zelfvertrouwen! Zelfvertrouwen kan je niet kopen maar je kan het wel ontwikkelen. Denk hierbij steeds aan de 4 C’s, die staan voor courage, commitment, capability en confidence.


Laten we starten met courage (moed). Je boost van zelfvertrouwen begint met een moedige daad. Bv. het starten van een nieuw bedrijf. Moedig zijn wil zeggen dat je uit je comfortzone durft stappen en jezelf in het onbekende wil gooien.

Als volgende hebben we commitment (inzet). Zet altijd door tot het einde. Je zal niets bereiken als je niet door de moeilijke periodes wil gaan.

Daarna komt capability (bekwaamheid). Dit verwijst naar de talenten die je al hebt en welke je nog wil leren door te lezen of cursussen te volgen.

Leg je focus op de eerste 3 C’s en zelfvertrouwen zal automatisch volgen. Ze zijn de basis van alles wat je ooit zal bereiken.


Wil je even snel je zelfvertrouwen boosten? Neem een pen en papier en maak een lijst van al jouw overwinningen. Dit bevat alle talenten die je hebt, elke overwinning waar je trots op bent, elk aspect dat jij bewondert in jezelf. 


Als je deze 5 stappen toepast ben jij goed op weg naar een miljonair mindset.


Wat vond je van deze blog? Laat het me weten via Instagram: @ginapeeters_