Hé, hoorde jij het al?

Ik lanceer binnenkort mijn allereerste e-book

“Business Boost je Instagram”


De komende weken deel ik tips & tricks om jouw Instagram Business account te boosten. Op het einde van elke blogpost vind je de wachtlijst om je in te schrijven voor het e-book waar alle topics uitgebreider aan bod komen. Wees er als eerste bij tijdens de pre-order en geniet van een mooie korting! (€19,99 i.p.v. €29,99)

Afgelopen weken deelde ik al “Boost je captions” en “Boost je sales door Instagram”.

In deze blogpost vind je 2 pro-tips voor hashtaggebruik op instagram. 


Het Instagram algoritme is soms erg verwarrend. Hashtags zijn een relevante tool om het algoritme te plezieren. Je kan ze inschakelen om meer volgers te krijgen, je engagement te verhogen en jouw netwerk op te bouwen. 


Maar hoe weet je welke hashtags je moet gebruiken?

Met deze twee hashtagtips help ik je al een beetje op weg!


1. Doe aan hashtag research:

Start met het kijken naar de foto of visual die je wilt gaan posten en schrijf de woorden op die bij je opkomen. Daarnaast is het van belang om te variëren met grote en kleinere hashtags. Post je vb. een foto genomen in de stad Antwerpen?

Zoek dan naast #antwerpen (1,7 miljoen posts), die best al groot is, ook kleinere hashtagmogelijkheden met minder dan 500.000 posts.


“Waarom?” vraag je je af. “Grotere hashtags hebben toch meer bereik?”

Wel, niet helemaal. Op hashtagspagina’s van grote omvang, is het net moeilijker om op te botsen tegen alle recente posts. Potentiële volgers zullen het lastiger hebben om jouw foto op tijd te zien voor het bijna letterlijk verdrinkt in alle nieuwe posts met diezelfde grote hashtag. 


Bij deze opties zou ik gaan voor: #antwerpenview (100 posts), #antwerpenaar (+1.000 posts) of #antwerpenstad (+1.000 posts).

Deze kleinere hashtags zorgen ervoor dat jouw foto sneller aan potentiële volgers getoond wordt. Je kunt ook de voorgestelde hashtags bekijken voor meer inspiratie. Deze hashtags worden veel door anderen gebruikt. Herhaal deze stap voor alle steekwoorden die je hebt opgeschreven. 


2. Maak gebruik van hashtagsets:

Komt hetzelfde onderwerp vaker aan bod op jouw account, dan is het handig om een hashtagset te maken. Deze sla je op (bijvoorbeeld in je notities) zodat je hem meermaals kan gebruiken. Zorg dat je per onderwerp minimaal 3 hashtagsets creëert. Door de verschillende sets af te wisselen gaat Instagram ervan uit dat je veel moeite steekt in opstellen van je posts. Hierdoor word je door het algoritme naar boven gepushed en zal je genieten van een groter bereik. Met andere woorden: nieuwe volgers zullen je sneller vinden en misschien ook blijven hangen!


Meer tips & tricks vind je in het e-book: "Business Boost je Instagram".

Wil jij er als eerste bij zijn tijdens de pre-order en genieten van een mooie korting? Schrijf je hieronder in op de wachtlijst.

Wees er snel bij, er zijn nog maar slechts 44 plaatsen beschikbaar in pre-order! De pre-order opent op maandag 21 december.

Schrijf je in voor de pre-order!

    We respect your privacy. Unsubscribe at anytime.