Zelfvertrouwen is zo belangrijk bij het uitbouwen van jouw droomzaak! Net zoals andere gewoontes heeft zelfvertrouwen tijd nodig om te ontwikkelen.

Je wordt niet ineens zeker van jezelf, maar je kan vandaag wel de eerste stappen beginnen zetten! Geef jezelf tijd, maar blijf wel vooruit gaan.


Hieronder geef ik je graag 4 pro tips mee om jouw zelfvertrouwen als ondernemer te boosten!

1. Laat fouten achter je.

Je probeerde iets nieuws, maar het liep niet helemaal zoals verwacht? Vergeef jezelf en wees trots dat je iets durfde proberen.

Je bent waarschijnlijk nooit 100% klaar voor elke stap die je wilt zetten. Proberen en uit je fouten leren is wat de beste optie. Blijf niet hangen bij wat er misliep!


2. Vergelijk jezelf niet.

We doen het allemaal: vergelijken. Sociale media lijkt hierin vaak de duivel. We zien de rijkdom van de ene en de glorie van de andere. Ontvolg of mute mensen op sociale media waar je niet gelukkig van wordt. Vermijd interactie met giftige mensen. Al dat vergelijken helpt je niet vooruit! Neem enkel zaken mee waar je zelf beter van wordt.


3. Het maakt niet uit wat anderen denken.

Laat je succes niet afhangen van wat anderen denken. Zij hebben niet jouw visie, jouw dromen. De meeste succesvolle mensen bereiken hun doelen niet enkel en alleen omdat anderen in hen geloofden. Integendeel! Haal net kracht uit het ongeloof van anderen. Zij denken dat je het niet zult halen, bewijs hen dat je het wel in je hebt!


4. Overwin je faalangst.

Beeld jezelf de worst-case scenario in. Omarm dit en doe er dan alles aan om die situatie te voorkomen. Ofwel win je, ofwel leer je. Als je er uit leert, is het helemaal geen falen. Ik raad je zelf aan om minstens 1x per dag te ‘falen’. Je haalt er namelijk zoveel wijsheid uit!


En dan nog dit: Veel vrouwen wachten met ondernemen tot ze het gevoel hebben 100% zeker te zijn. Ze willen er écht wel helemaal klaar voor zijn, voorbereid zijn voor elke mogelijke blunder. Ze blijven dromen over hun zaak, maar durven niet starten. Wees niet bang! Neem deze tips overal met je mee. Blijf bewust, maar laat het je niet afschrikken. En vooral, geloof in je zelf en ga er voor!


Ben jij een ambitieuze vrouw die graag zelfstandig wilt worden?

Of ben jij een startende onderneemster?

Kan je hulp gebruiken voor het uitbouwen je plannen en personal brand?


Dan heb ik goed nieuws! Ik bied 1-on-1 coaching trajecten aan, volledig op maat gemaakt.

Wil jij graag bijleren over:

  • Ondernemers mindset
  • Personal branding
  • Een winstgevende onderneming
  • Content strategie voor social media
  • Sales & launches
  • Time & energy management
  • en zoveel meer...

Neem dan snel contact op, en samen plannen we een gratis kennismakingsgesprek in!