Deze week staat volledig in het teken van jouw business. Aangezien jij dé schakel bent tot succes van jouw onderneming. Een juiste positieve houding als ondernemer is echt een must om succesvol te worden.

Met andere woorden wil ik met onderstaande mindset tips jou en jouw business helpen groeien en bloeien!  


"80% of success is accessed by your psychology, 20% is in your actions."


1.     Focus op herstel.

Train je mindset en focus op herstel in plaats van te blijven trappelen in negativiteit. Iedereen maakt wel eens fouten, niet? En niemand is perfect!

De sleutel is om jezelf zo snel mogelijk te herstellen. Een nieuwe dag is letterlijk telkens een nieuwe start, dus reset jezelf naar “neutraal” en doe je uiterste best.

To-Do : Maak op het einde van de dag een lijst met al je overwinningen, hoe klein ze ook zijn. Zo vestig je je focus op het positieve!


“Focus, the only superpower you really need.”


2.     Ken je sterktes en zwaktes.

Het is altijd goed te weten waar je goed in bent. Heb echter ook aandacht voor zaken waar je hulp bij kan gebruiken. Ga er niet vanuit dat je alles alleen moet doen. Vind je eigen “zone of genius” en wees niet bang om toe te geven waar je niet zo goed in bent. Durf advies vragen, zo leer je tenslotte nog nieuwe dingen bij ook! 


3.     Omring jezelf door positieve mensen.

Laten we eerlijk zijn, op het einde van de week zijn we vaak uitgeput. Spaar je energie door de slechte invloeden in je leven te elimineren, ook personen dus!

Door om te gaan met mensen die je liever zien falen dan slagen of je niet steunen, omring je je als het ware met negativiteit. Dat vraagt veel van jouw tijd en energie.

Doe dat niet, elimineer deze mensen zo snel mogelijk uit je leven en ga er dan ten volle voor!

To-Do: Luister eerder naar positieve podcasts of muziek waar jij gelukkig van wordt. Lees inspirerende boeken die je naar een hoger level tillen. Omring jezelf met mensen die van je houden en je zult niet meer te stoppen zijn.


4.     Hou van jezelf.

Herken je deze denkwijzen: “Ik ben niet goed genoeg” of “Waarom zou iemand met mij willen werken?”

Denk niet zo negatief over jezelf, want zo houd je jezelf tegen om te groeien.

To-Do: Wees jezelf, laat je niet intimideren door anderen. Vergelijk jezelf niet met anderen! Laat jezelf zien aan de wereld, je volgers zullen dit erg appreciëren en een nauwe band met je kunnen opbouwen. Zij willen met je samenwerken omwille van wie je bent, niet alleen voor wat je al dan niet kan. Laten we even eerlijk zijn: wie volgt er graag iemand die helemaal perfect lijkt te zijn? Ontvolg of mute mensen waar jij jezelf onzeker door voelt.


Ik vergeleek mezelf ook constant met andere fotografen. Absurd toch, want ik bevind me in een totaal ander hoofdstuk in mijn verhaal. Mijn cliënteel is verschillend, mijn prijzen zijn anders en onze stijlen zijn niet te vergelijken. Liever laat ik me inspireren door anderen, kijk ik naar hen op en leer er van.


“What your mind believes, it achieves.”


5.     It’s your life!

Neem 100% verantwoordelijkheid voor je leven, want jij bent jouw eigen baas! Het is jij die het moet doen en niemand anders. Jij bereikt uiteindelijk het succes dat je wilt!

 

Ik ben zelf al veel boos geweest op andere mensen voor een heleboel dingen. Ondanks dat ik trots mocht zijn op wie ik was en wat ik al had opgebouwd. Het was tijd om los te laten, tijd om te stoppen met anderen de schuld te geven. Ik ben de baas van mijn eigen geluk. Jij dus ook, he!


“Boss up & change your life.”


6.     Leer hoe je nee zegt.

Als je “Ja” zegt tegen het ene, betekent dat “nee” voor iets anders. Stel dus zeker je grenzen!

Ben jij een people pleaser zoals ik, dan voelt dit vast als een uitdaging. Ergens weet je dat je niet wil samenwerken met een bepaalde persoon of zie je een bepaalde shoot niet zitten, maar je doet het toch omdat je jezelf anders slecht voelt. Eén ding moet je altijd onthouden: jij bent niet verantwoordelijk voor de gevoelens van anderen.

Jouw belangrijkste verantwoordelijkheid is jezelf! 


7.     Zorg goed voor jezelf.

Jij komt altijd op de eerste plaats. Respecteer je waarschuwingssignalen.

Voor mij wil dit zeggen dat ik 2x per week tijd neem om te sporten. Verstand op nul en genieten! Vind voor jezelf ook een uitlaatklep om even weg te zijn van al dat ondernemen. Het helpt je namelijk echt wel vooruit hoor! Voor jezelf en jouw mentale staat zorgen, betekent positieve energie blazen in jouw onderneming. 


8.     Pas op voor uitstelgedrag.

Nog zo’n herkenbare uitspraken: “Ik ben niet klaar om te investeren” , “Ik ben niet klaar om mijn product te launchen”, of deze: “Ik ben niet klaar om te publiceren op Instagram”

Weg met die negatieve gedachten! Start alvorens je klaar bent. Wie niet probeert, kan niets winnen! Je leert meer door te doen, dan met uitstellen tot het perfect is.

Deze blog is niet perfect, maar het is goed. Blijkt het niet goed te zijn? Dan kan ik het altijd nog een keer overdoen op een later moment.

Geloof in jezelf, laat je faalangst nooit de bovenhand nemen.

Denk zo: “Wat is mijn worst-case scenario?”

Waarschijnlijk is dat hetzelfde scenario als waar je nu in zit, niet? Maar het best mogelijke scenario is dat je meer kan verdienen, meer klanten kan lokken, ten volle kan genieten van wat je allemaal bereikt, succes en overwinningen en dit helemaal op je eentje. 


“Failure is just part of the pocess.”


9.     Wees authentiek.

Durf jezelf te laten zien, ook als je bang bent dat mensen je niet graag hebben. Durf je gebreken te delen. Show them your vulnerable side!

Vertel jouw verhaal, vertel hoe je alles tot nu toe bereikt hebt. Zo trek je de juiste klanten aan. De klanten waar jij graag mee samenwerkt dan nog wel. Sta 100% achter wat je doet en zowel jouw leven als dat van je business zullen zoveel smoother verlopen. Je zal vertrouwen hebben in jezelf en dat is precies wat je nodig hebt! 


“Just be your unique, authentic self.”


10.     Werk aan je money mindset.

Veel mensen zien geld als taboe, iets waar je niet over spreekt en je voor moet schamen als dat jouw drijfveer blijkt te zijn. Wel, voor mij is geld echt een feestje! Ik hou van geld verdienen en wil daar over praten.

To-do: Vier het wanneer je geld verdient! Lieg niet tegen jezelf over hoeveel geld je verdient. Zie geld als een vriend waarover je praat, je zou toch ook niet liegen over je vrienden, ofwel soms?


“I changed my thinking, it changed my life.”


Remember, laat jezelf zien & wees authentiek! Onderaan deze blog vind je mijn laatste foto's uit een business shoot met Moments By Felice.


Helpen deze tips je om het beste uit jezelf te halen? Of ken je mensen die hier nood aan hebben?

Aarzel niet om deze blog te delen en mij te taggen op Instagram @ginapeetersfotografie!